Bovetepannkakor med krämig svampröra

Foto: Mattias Kristiansson

Mattias: De här glutenfria bovetepannkakorna är ett perfekt mellanmål på egen hand eller en matig lunch om du fyller dem med något gott. Har du ingen svamp hemma kan du använda valfria grönsaker istället. 

Bovetepannkakor

Häll ner bovetemjöl och salt i en bunke. Vispa ner lite mjölk och rapsolja i taget. Vispa tills du har en slät smet utan klumpar. Grädda gyllenbruna pannkakor i en het stekpanna.

Krämig svampröra

Borsta bort jord från svampen med en borste och skär bort mörka eller skadade delar. Är de väldigt jordiga kan du skölja dem rena med vatten. Hacka svampen hyfsat fint och fräs i olivoljan tills den har släppt sin vätska och fått färg.

Skär potatisen i mindre bitar. Hacka den gula löken och vitlöksklyftan fint. Låt fräsa med svampen i några minuter. Rör nerc rème fraîche eller yoghurt, balsamvinäger och finhackad rucola. Låt puttra på i någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Servera med en fräsch sallad.