Rostad rödbetssås med pasta

Foto: Vegoriket

Att pastan är räddaren i nöden en stressig vardagskväll är inget nytt. Gör som Vegoriket-Mattias och hotta upp den med en snygg rödbetssås. Glutenfritt? Använd glutenfri pasta.

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olivoljan och blanda runt.

Rosta i ugnen i 20-30 minuter eller tills det att rödbetorna är mjuka. Om vitlöksklyftorna blir för mörka tar du ut dem och lägger på en tallrik så länge.

När rödbetsbitarna är mjuka tar du ut dem och häller ner i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftorna, rosmarin, balsamvinäger, grädde, vatten, salt och svartpeppar. Mixa till en slät pesto och blanda den sedan med pastan. Servera.