Ulrikas små tofubiffar

Foto: Ulrika Andersson

De här små tofubiffarna är helt vegetariska och passar fint på julbordet. Jag har ändrat smaksättningen en aning jämfört med receptet jag en gång hittade. Så krydda efter ditt tycke och smak vettja!

Gör såhär:

Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Låt det stå och svälla i ca 10 minuter.

Rör ner löken, saltet, kryddorna och tomatpurén. Mosa tofun fint och blanda ner den. Rulla små bollar (fukta händerna med kallt vatten innan om smeten fastnar). (Alternativt klicka ut lite smet direkt i stekpannan.) Väl i stekpannan plattar du till dem till små biffar.

Stek i matfett försiktigt på medelvärme, tills de blir väl brynta. Några minuter på varje sida. Tofubiffarna kan göras i förväg och värmas igen i stekpanna innan serveringen på julbordet.


Vego Inspira är en receptblogg med fokus på vegetarisk- och lakto-ovo-vegetarisk mat.
Utöver recept skriver jag om mina odlingar, produkttester, kokbokstips, drycker och annat som på något sätt har med köket att göra.