Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Alliansen: stäng ner myndighet som granskar miljöpolitiken

  Ett antal medier rapporterar idag att alliansen vill stänga ner EMS – Expertgruppen för miljöstudier. Myndigheten har i sju år oberoende granskat miljöpolitiken.

  EMS har flertalet gånger gått emot och kritiserat beslut som regeringen tagit, enligt Dagens Nyheter. På myndigheten är besvikelsen stor och man anar dessutom ugglor i mossen:
  – Normalt sett gör man en utredning om vad gruppen gjort och så fattar man ett beslut. Men inte i det här fallet och det är ganska unikt. Jag vet inte vad det beror på, vi är ju inte så bekväma alla gånger, säger Bengt Kriström, ordförande på EMS, till DN. Han befarar dessutom att den offentliga miljödebatten kan komma att bli lidande om beslutet tas.
  – Det blir ett tystare Sverige. Vi anlitar en hel del utländsska experter för att få en helt oberoende granskning, nu blir det mindre med det, säger Kriström.
  Finansdepartementet hävdar att någon annan myndighet istället ska göra motsvarande arbete. Frågar ni oss på Supermiljöbloggen så tycker vi det snarare låter som om alliansen antingen har saker att dölja eller så bryr de sig inte om frågorna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.