Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Eskils fläskfjäsk – vi har hela listan

  Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har gjort sig känd för att vilja subventionera kött. Senast idag kunde Supermiljöbloggen rapportera om nya subventioner till den svenska grisindustrin. Nu sammanfattar vi här allt Eskils fjäskande för den svenska fläskindustrin:

  • Efter ett möte med ordföranden för Sveriges Grisföretagare lovade Eskil i höstas att subventionera grisindustrin med hela 1000 svenska krona per sugga och år.
  • Regeringen, med Eskil i spetsen, valde att i höstas stoppa miljösmarta kostråd – ett beslut som kan leda till mer köttkonsumtion och mindre närodlad mat.
  • Eskil pumpar in 600 000 kronor i projektet ”Gris by Sweden”, som syftar till att exportera svenskt griskött.
  • Eskil har också förhalat beslutet om att det ska vara förbjudet att kastrera griskultingar utan bedövning.
  Parallellt med detta driver Eskil kampanjen ”Matlandet Sverige” som syftar till att gynna närodlad och miljövänlig mat. Frågan är hur detta rimmar tillsammans med köttsubventionerna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.