Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  EU-skattepengar uppmuntrar oljeborrning till havs

  Oljeborrning till havs, det är en av de saker som den nya EU-fonden ska uppmuntra och göra allmänheten mer sugen på. För dina skattepengar. Isabella Lövin är inte imponerad.
  Fonden Blue Growth har 36 miljoner euro i skattepengar, som framför allt ska användas till att ordna bättre rutiner vid olyckor vid oljeborrning till havs. Förvånande i sammanhanget är att fonden också fått i uppdrag att bättre på ryktet för oljeborrning till havs. EU-parlamentarikern Isabella Lövin (MP) säger till MiljöRapporten Direkt:

  Hela fonden är en indirekt subvention till oljeindustrin. Dessutom skriver man öppet att pengar ska användas för att öka acceptansen för offshoreverksamhet. Det är fruktansvärt upprörande att EU planerar att utvinna mer olja – ute till havs där oljeutvinning medför så stora risker. Vi ska ju inte ta upp mer olja över huvud taget. Att EU satsar pengar på det här går rakt emot de klimatmål som satts upp.

  Den påkostade hemsidan för fonden hittar du här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.