Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Exxon-VD vill bara ha fracking där andra bor

  Rex Tillerson, VD och styrelseordförande för ExxonMobil, är bland annat känd för att förespråka fracking och kalla opponenterna för analfabeter inom området. Nu är Tillerson på krigsstigen mot byggnaden av ett vattentorn utanför sin ranch och har tillsammans med grannar lämnat in en stämningsansökan mot bygget. En av anledningarna är att vattnet kan komma att användas till fracking.
  Tillerson är utnämd till nummer 16 på Forbes lista över världens mäktigaste och nummer 6 på CNN Money:s lista över de 25 mäktigaste affärspersonerna. Han skulle med sin lön på 40 miljoner dollar (2012) kunna köpa åtta likadana rancher per år. Ranchen är värd 5 miljoner dollar och vattentornet är enligt stämningsansökan ohyggligt fult. Dessutom menar de att vattentornet kan ge bullerstörningar och trafikfaror om vattnet används till fracking och kan sänka värdet på fastigheterna runt omkring. Fracking är alltså uppenbarligen en sak för de litterära som förstår att de negativa aspekterna av fracking inte bör få vara i närheten av deras egna hus.
   
  Trots att Tillerson erkänner en möjlig global uppvärmning har han fört Exxon från förnyelsebara ämnen och prioriterat att söka ändliga resurser. Exxon har även blivit anklagade för att i många år finansierat och främjat klimatskepsis. Om frackingmotståndare sa Tillerson:

  Eftersom vi har ett samhälle som i stort är analfabeter i dessa områden, naturvetenskap, matematik och teknik, är det vi gör ett mysterium för dem (opponenterna) och de tycker att det är skrämmande. Och på grund av det, skapas enkla möjligheter för utvecklingsmotståndare, aktivistorganisationer, för tillverkning av rädsla.

  Rex Tillerson. Nummer 1 på SMB:s NIMBY-lista.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra