Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  GT:s absurda lista: Låtar att lyssna på i bilkön

  Tidningen GT gör vad de kan i sin kamp mot miljön. Inför kvällens beslut om det ska bli en folkomröstning om trängselskatten i Göteborg eller inte presenterar de en bil-spellista. Här är alla turer i GT:s kampanj mot trängselskatten.

  GT har sedan augusti förra året bedrivit kampanj mot den redan införda trängselskatten i Göteborg, till en början med allmänna argument om att demokrati är bra och att folket skulle känna sig överkört. Då var de inte öppna med att de ville ha ett nej till trängselskatten, men ganska snart visade GT sitt rätta ansikte när en redigerare satte den alltför uppenbara rubriken: ”Kampanjen mot trängselskatterna har väckt stor uppmärksamhet”.

  Sedan dess har alltfler pinsamma utspel kommit från tidningen:

  – De har åkt till Volvo för att jaga underskrifter.
  – De (några redaktionsmedlemmar) har firat med skumpa och löpsedel när de samlat tillräckligt många underskrifter och gjort en artikel om firandet (ser det inte lite ensamt ut?)
  – De har hittat på argument om att spårvagnsåkare blir snuviga -> bättre om folk tar bilen.

  Kort sagt: De har gjort sitt bästa för att i sann populistisk anda driva en astroturf (falsk gräsrotsrörelse)-kampanj.

  Dagens kampanjartikel är alltså en spellista, vilket tidningen motiverar så här:

  GT har dagen till ära gjort en spellista med härliga billåtar för den som behöver peppas lite extra inför det stora beslutet.

  Vi på Supermiljöbloggen vill påpeka att en sådan lista bara borde ha en enda låt: ”Highway to Hell”, men vill förstås inte vara sämre utan kontrar här med lite härlig cykelmusik (mera) för den som vill peppas lite extra inför det stora beslutet. Aftonbladets ledarblogg bjuder också på en passande lista.

   

  ***

  Bonusmaterial: GT har gjort det till sin grej att vara emot allt som är bra för miljön, när Way Out West slutade servera kött, ryckte de ut.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.