Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Humor: Eks missförstånd med EU-kommissionär

  Under gårdagen skickades det ut ett pressmeddelande från Miljödepartementet som handlade om att miljöminister Lena Ek haft ett ”informellt möte” med EU:s miljökommissionär Janez Potočnik om den svenska rovdjurspolitiken. Men hur mycket sanning ligger det i detta? Inte så mycket, visade det sig, i alla fall inte om man frågade Janez själv.

  Miljöminister Lena Ek har idag haft ett informellt möte med Miljökommissionär Janez Potocnik om den svenska rovdjurspolitiken i samband med miljörådsmötet i Luxemburg.

  Lena Ek tog upp Naturvårdsverkets rapport om Gynnsam Bevarandestatus för varg och konstaterade att hon är nöjd med att rapporten har presenterats för Kommissionen och att dess referensvärden förs in i Sveriges förvaltningsplan för varg.

  Så står det i det pressmeddelande som igår skickades ut från Miljödepartementet.  Men hur uppfattade egentligen Janez Potočnik detta ”möte”? Mikael Karlsson, ordförande för Naturskyddsföreningen kunde inte låta bli att fråga honom på twitter:

  Och mycket riktigt, det visade sig snabbt att miljöminister Ek hade en lite förskönad bild av situationen:

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.