Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  ”Koldioxid gör att det växer bättre”

  Lars Cornell och Sten Kaijser gick förra månaden på UNT.se till attack mot biobränslen. Under parollen ”grön energi inte alltid så grön” menar de att koldioxidutsläpp är koldioxidutsläpp, oberoende ifall det kommer från olja, kol eller biobränslen. Att den koldioxid som bildas vid energiutvinning av biobränslen är en del av kolcykeln (dvs utsläppen är lika stora som mänden koldioxid växten tagit upp under sin livstid och innebär alltså inga nettoutsläpp) verkar inte ha slagit författarna.

  ”Vi är inte rädda för mer koldioxid i atmosfären, då växer det bättre. Koldioxidens växthuseffekt har uppnått mättnad och den påverkar därför inte det framtida klimatet,” skriver författarna och vittnar om en skrämmande syn på klimatförändringarna.

  Lars Cornell är självutnämnd miljödebattör och Sten Kaijser är medlem i det öppet klimatskeptiska Stockholmsinitiativet. Inte så konstigt då att de tycker att fjärde generationens kärnkraft är det man ska förlita sig på. Tyvärr är detta en teknik som fortfarande ligger på ritbordet och som alltså inte kan implementeras än. Olja kan man också gärna fortsätta använda så den ”har bättre verkningsgrad är biobränslen”.

  ”Bioenergi är en bristvara och uttaget har redan passerat en nivå som är hälsosam för vår jord.”

  Ja, bättre då att vi använder olja. För det är ju ingen bristvara. Eller?

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.