Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Kommunalråd: Inrikesflyg viktigare än snabbtåg

  Höghastighetståg är onödigt, och fyller ingen särskild funktion, folk kan ju ta flyget mellan Stockholm och Malmö istället det går mycket snabbare, så skriver kommunalrådet Stefan Lindhe (M) i Sydsvenskan.

  Enligt Lindhe finns det ingen vits med höghastighetståg, eftersom det skulle gå en halvtimme snabbare att flyga mellan Stockholm och Mälmö än att åka tåg. Att mn på ett tåg kan kliva av på flera hållplatser är inget han reflekterar över. Men även miljöargumenten behandlas

  – Utsläppen per flygkilometer har minskat och kommer att fortsätta minska i takt med att flygbolagen byter till nya, miljövänligare och mer ekonomiska flygplan, skriver Lindhe.

  Det är ju trevligt. Synd bara att klimatet inte bryr sig om hur effektivt flyget är på flygkilometer, klimatet påverkas av totalutsläppen och inget annat. Mellan 1980 och 2006 Ökade totalutsläppen från flyget med 86 %, trots kraftiga teknikförbättringar, just på grund av det ökande flygande som Lindhe propagerar för. Även naturvårdsverket har konstaterat att om vi menar allvar med klimatmålen kan vi inte fortsätta flyga hur mycket som helst, även om vi räknar med teknikutveckling.

  Är Stefan Lindhe okunnig om flygets klimatpåverkan, eller bryr han sig inte om den? Vi vet inte, men oavsett vad som är svaret så är det oroande.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.