Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Miljöaktuellt går klimatförnekarnas ärenden

  Föreningen Svenskt Landskapsskydd har tidigare avslöjats bestå av bland annat klimatförnekare. De är också kända för att ha en hemlig manual för sitt påverkansarbete som bland annat innehåller tipsen ”Sprid rykten” och ”Överklaga varje beslut som går att överklaga, sakligt och inom avsedd tid”. Nu väljer miljömagasinet Miljöaktuellt att helt okritiskt köpa och rapportera om föreningens förehavanden.

  Seriös journalistik består ofta i ett kritiskt förhållningssätt och förmågan att kunna reflektera olika och relevanta ståndpunkter. Detta verkar ha gått Miljöaktuellt förbi, speciellt i just denna artikel.
  De rapporterar om att föreningen Svenskt Landskapsskydd har skickat ett brev till regeringen där de begärde ett möte. Brevet ska också ha innehållit tre krav:

  1 Lagstadgat skyddsavstånd mellan vindkraft och fastigheter med hänsyn taget till buller, skuggor och hälsoeffekter.
  2 Lagstadgad rätt till ersättning för förlorade fastighetsvärden och full kompensation för fastigheter som blir osäljbara.
  3 Lagstadgad rätt till opartisk juridisk hjälp för medborgare som berörs av vindetableringar.

  Först hade artikeln rubriken ”Ministrar tysta om vindkraftsmotståndarnas kravlista” som om man insinuerade att ministrarna faktiskt hade en skyldighet att svara på sådana brev. Senare, när man kanske hade tänkt till, ändrade man rubriken till ”Här är vindkraftsmotståndarnas tre önskemål”.
  Det man kan undra över är vilket nyhetsvärde Miljöaktuellt såg i detta, och vilket syfte man annars hade med artikeln. Dessutom kan man fundera över den totala avsaknaden av kritisk rapportering där man väljer att bara reflektera en sida av myntet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.