Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Miljöborgarråd: ”Köttfri måndag är tvång”

  DUMHETER. Köttfri måndag är tvång och leder till att många kastar maten. Det tror och tycker i alla fall Centerpartiets stadsmiljöborgarråd i Stockholm Per Ankersjö. Det framgår av en av hans twitteruppdateringar.

  Det var under en debatt i debattprogrammet Kvällsöppet som diskussionen på twitter gick varm. Det handlade bland annat om Köttfri måndag och om detta är någonting att eftersträva. Då gav sig Centerpartiets miljöborgarråd in i debatten med följande twitteruppdatering:

  Köttfri måndag är tvång och leder till att många kastar maten, vittnad det om i #kvallsoppet . Bättre med veg alt och valfrihet.

  Att vi historiskt alltid haft en köttnorm, att köttet står för 18 procent av världens samlade utsläpp av växthusgaser och att 79,5 procent av skogsskövlingen i brasilianska Amazonas kommer från boskapshållningen är ingenting som tycks röra Ankersjö vid ryggen. Ändå är han med i ”alliansens gröna röst”.
  SMB vill dessutom göra följande medskick: Om inte alla skolor i hela Sverige genast erbjuder sina elever läsk till maten och godis till efterrätt kommer vi att kalla dom för kommunister hädanefter.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.