Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  SMB delar ut ”Veckans dumhet” till – kungen!

  Idag torsdag kommer fältbiologen Alva Snis Sigtryggsson motta priset som Årets Miljöhjälte 2012 bland annat för sitt engagemang i Ojnareskogen på Gotland. Prismottagaren utses varje år av Världsnaturfonden WWF, Min Planet och Kalmar kommun och för tredje året i rad skulle det delas ut av kung Carl Gustaf. Men inte i år. I sista stund väljer istället kungen att dela ut priset för bästa miljöbok ”Pandapriset”.

  Enligt Bertil Ternet, hovets informationschef, finns det inget konkret som hindrar kungen från att dela ut priset till Alva utan hänvisar till att kungen avstår från att uttala sig när det gäller ”större kontroversiella frågor”. Dessutom känner han till mer om boken.

  Att kungen gillar böcker om pandor är trevligt. Att han däremot vägrar dela ut pris till någon som kämpar för vår gemensamma miljö, men inte drar sig från att dela ut utmärkelser till Saudiarabiens diktator kan inte leda till något annat än att vi på Supermiljöbloggen delar ut priset ”Veckans dumhet” till Sveriges konung.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.