Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Stefan Hanna (C) eldar kött i miljöprotest

  Foto: Uppsala Kommun

  Kommunalrådet Stefan Hanna (C) har tagit till ett udda grepp för miljön och hälsan.
  I torsdags eftermiddag hade centerpartisten Stefan Hanna ställt upp en grill på Vaksala torg i Uppsala för att elda upp några kilo danskt fläskkött. P4 Uppland var där och följde spektaklet:

  Aktionen genomfördes för att uppmärksamma att kommunen fortfarande serverar antibiotikafyllt kött, vilket Hanna vill motverka.
  Hanna verkade dock inte särskilt säker på metodens förträfflighet, för när reportern frågade: ”Att elda upp mat, hur är det som protest när det pågår svältkatastrofer i världen?”, svarade Hanna att det inte alls är bra.
  Även om tilltaget att elda kött är i det löjligaste laget och visar på en klart tveksam inställning till matsvinn, är själva sakfrågan Hanna försöker uppmärksamma desto mer allvarlig. I Sverige är det sedan 1986 förbjudet att ge djur antibiotika annat än i medicinskt syfte. Globalt är antibiotika i kött dock fortfarande ett stort problem. Man beräknar att två tredjedelar av all antibiotika i världen ges till djur för att vi ska få billigt kött.
  BONUS: Stefan Hanna förklarar varför biologisk mångfald är bra. Typ.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.