Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Supermiljöbloggen firar bilens dag

  Då så! Nu var det dags att fira bilens dag. I år och idag är nämligen första (och förhoppningsvis sista) gången man gör något sådant.
  Initiativet kommer från Motorbranschens Riksförbund och syftar till att ”bilen gör livet friare, rikare och enklare.” Supermiljöbloggen vill givetvis inte vara sena att bidra. Därför erbjuder vi här en genomgång av saker vi skrivit om bilen hitintills:

  • Trots ökning av fossilfria och bensinsnåla fordon ökade utsläppen från bilarna under 2010.
  • De svenska bilarna släpper ut mest i hela Europa.
  • Forskare och experter menar att biltrafiken måste minska och att en bra metod för att nå dit vore en höjd bensinskatt.
  • Den planerade sexfiliga motorvägen Förbifarten är försenad, fördyrad och förstörande. Dessutom verkar Stockholmarna prioritera bort den framför kollektivtrafik och gågator.

  Så, nu fortsätter vi firandet!

  PS. Till och med ”Vi bilägare” tycker att idén med att fira bilens dag bara är trams.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.