Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Uppsala-allians slopar kollektivtrafikmål

  Alliansen i Uppsala läns landsting har beslutat att överge sitt mål om fördubblad andel kollektivtrafik till 2030, bland annat med motiveringen att det kan leda till minskad biltrafik och därmed hota landsbygden, skriver UNT

  Oppositionen är kritisk och menar att alliansen genom sitt agerande sänker sina ambitioner, och gör det svårare att nå de lokala klimatmålen.Centerns ordförande i trafiknämden Johan Örjes säger dock till UNT att en fördubbling av kollektivtrafiken skulle innebära minskad bilåkning, vilket skulle hota landsbygden. Supermiljöbloggen undrar stillsamt om inte poängen med utbyggd kollektivtrafik är just att människor i högre grad ska kunna välja bort bilen? Dessutom har regeringens kapacitetsutredning kommit fram till att bilåkandet måste minska med en femtedel till 2030 för att kunna nå klimatmålen. Det kan ju också vara värt att ta hänsyn till när man fattar politiska beslut, kan man tycka.

  Tillägg: Johan Örjes skriver i ett mail till Supermiljöbloggen att han inte har något problem med minskat bilåkande, utan säger att beslutet att inte sätta 2030 som mål beror på att det saknas information om vilka konsekvenser ett sådant beslut skulle få.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.