Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Vänerlöv och ”klimatrealismen” – kristdemokratisk klimatförnekeri

  I en debattartikel ondgör sig den före detta kristdemokratiska riksdagsledamoten Ingemar Vänerlöv över det han kallar ”klimatalarmismen”. Han själv tror nämligen inte på att människan står för den globala uppvärmningen. Dessvärre har han en enad klimatforskarkår emot sig.

  Ingemar Vänerlöv är enligt egen utsago ”klimatrealist”. Detta betyder att han ”tror inte på de skräckscenarier, på flera graders temperatur­ökning under innevarande sekel, som tagits fram genom tvivelaktig datormodellering.” Just datormodellerna jämför han med dataspel som forskarna har för att leka med.

  Ingemar hävdar vidare att det finns många seriösa klimatforskare som inte tror på den globala uppvärmning som FN beskriver. Men här har Ingemar minsann fel. I den senaste enkätundersökningen som gjorts med klimatforskare visar det sig att 97-98 procent av de alla är helt överens om den globala uppvärmningen.

  Men Ingvar kanske bara vill efterlikna sina konservativa kollegor i USA, är det därför han förnekar forskningen?

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.