Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Vem är egentligen historiens grönaste ledare?

  Det tvistas ofta om vilken politiker eller ledare som är eller har varit grönast. Vissa skulle säga Al Gore medan andra föredrar Margaret Thatcher. Men vem har egentligen uträttat mest för klimatet genom historien?

  I Allt om historia (nummer 6, 2011) har det presenterats en otippad finalist – Djingis kjan. Frågan är dock om han verkligen förtjänar epitetet.

  En Amerikansk forskargrupp presenterade teorin om att Djingis många erövringar kan ha resulterat i att halten koldioxid i atmosfären sjönk med så mycket som 700 000 ton. När byar och städer brändes ner och invånarna mördades växte istället enorma skogar upp, som absorberade koldioxid.

  Vi på SMB föredrar att inte behöva dela ut ett pris just nu, och hoppas istället på att kommande världsledare ska visa prov på grönhet OCH solidaritet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!