Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Almedalsveckan – Agenda 2030 – Hur skapar vi samhällen där vi lever i samklang med naturen och ingen lämnas utanför?

  Startdatum: 2121-07-06

  Slutdatum: 2121-07-06

  Tid: 09:00:00 - 10:00:00


  Arrangör: 2022 Initiative Foundation, Climate Reality Project Europe, Hållbar Utveckling Sverige AB

  För att nå de globala målen behöver vi ändra vår livsstil och skapa samhällen där vi lever i samklang med naturen. Pandemin har lärt oss att Naturen kan slå tillbaka, men också att vi kan agera snabbt och samverka. Hur kan Naturen & Agenda 2030 guida oss? Kan Stockholm+50 2022 generera mer action?

  En miljon arter hotas av utrotning. Det konstaterades i larmrapporten från IPBES (Intergovernmental Science-Policy platform on Biodiversity and Ecosystem). För att nå de globala målen i Agenda 2030 behöver vi ändra vår livsstil, jobba tillsammans för att samskapa hållbara samhällen där vi lever i samklang med naturen istället för att kämpa emot naturen. Hur kan vi låta de globala målen och Agenda 2030 guida oss för att designa och Build Forward Better and Greener, Leaving No One Behind? Vad kan vi lära av urfolk och traditionellt kunnande? Hur kan Naturen guida oss genom biomimetik? 2022 är det halvtid i Agenda 2030 Agenda och Sverige planerar för en FN-konferensen Stockholm+50 i juni 2022. Kan en kombination av till exempel naturbaserade lösningar, digitalisering och milstolpar till 2022, 2024 och framåt hjälpa oss att öka takten, så vi når målen till 2030? Kan internationell lagstiftning vara en del av lösningen?

  Mer information och länk till Almedalsveckan play hittar du här.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra