Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Almedalsveckan – Kan vi skapa ett företagande som inte sker på onödig bekostnad av annat och andra?

  Startdatum: 2121-07-04

  Slutdatum: 2121-07-04

  Tid: 12:00:00 - 12:35:00


  Arrangör: Ship of a New Story, Stiftelsen Nyföretagarcenter Syd, Sommarliv – ungt entreprenörskap i Skåne

  Hur kan vi få ett etiskt företagande för att nå de globala målen och skapa en hållbar framtid. Dagens företagande bygger på vinnare och förlorare – konkurrens. Hur kan vi skapa ett bättre system än det rådande – ett bäst-för-världen-företagande?

  I antagandet om att ”konkurrens krävs för att utveckla verksamheter och samhälle” byggs både ett oetiskt tävlande in och risken för korruption. Har vi råd att ha förlorare i en hållbar värld? Summan av allt räknas och blir större när alla kan ”vinna”. Ett gemensamt syfte som är större än oss ger möjlighet för alla att vinna och bidra – ett ”tillsammans” som huvudregel och ”konkurrens” som undantag. Globala målen är ett sådant syfte. Hur kan vi sporra entreprenörsanda och företagande utan tävling? Vilka principer behövs för att få ett sådant företagande till stånd? Vilka resultat skulle ett sådant företagande innebära? Vilken potential ligger i ett sådant förhållningssätt och arbetssätt? Vad hindrar oss att välja ett sådant företagande här och nu?

  Du följer paneldiskussionen på Almedalsveckan Play.
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra