Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Cirkulär ekonomi – botemedel eller bromsmedicin

  Startdatum: 2121-05-04

  Slutdatum: 2121-05-04

  Tid: 19:00:00 - 21:00:00


  Vi frågar oss vad cirkulär ekonomi verkligen betyder, varför det blivit så populärt och till vilken grad det kan användas som en strategi för att hålla vår civilisation inom planetens gränser.
  Prel program
  19.00-19.05 Introduktion
  19.05-19.35 Föreläsning om cirkulär ekonomi med Roger Strand
  19.35-20.10 Panelsamtal med Isabella Lövin, Karin Bradley och Ola Alterå
  20.10-20.20 Paus
  20.20-21.00 Frågestund
  Anmälan senast 2 maj via shorturl.at/chrA7 Länk skickas ut till de anmälda.
  Bakgrund
  Cirkulär ekonomi är ett enkelt koncept i teorin, där avfallet från en process blir till näring i ett annat. Men att låta denna teori vara vägledande som strategi för att göra ekonomin mer grön kan visa sig vara svårt menar kritiker.
  Både EU-kommissionen och den svenska regeringen har storslagna planer och förhoppningar om att cirkulär ekonomi ska kunna minska användningen av jungfruliga material genom ökad återvinning och samtidigt skapa nya jobb och ekonomisk tillväxt.
  Kritiker pekar på flera hinder till dessa planer. Många processer kan inte göras cirkulära, materialkvaliteten sjunker vid varje användningscykel och ökad cirkularitet skulle, motsatt vad som påstås, kunna leda till mindre tillväxt och konkurrenskraft.
  I detta webbinarium försöker vi titta kritiskt på en vision och ett begrepp som kommit att vara en stöttepelare i både EU-kommissionens och regeringens planer för att nå hållbarhetsmålen.
  Arr. Naturskyddsföreningen Dalarna, Högskolan Dalarna och Studiefrämjandet. Mer information i Facebook-eventet.
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra