Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Crash Course om LCA och livscykelperspektivet

  Startdatum: 2121-01-27

  Slutdatum: 2121-01-27

  Tid: 08:30:00 - 09:30:00


  Arrangör: IVL Svenska Miljöinstitutet

  LCA-experterna på IVL Svenska Miljöinstitutet reder ut begreppen under webbinariet.

  Vet du hur stor miljöpåverkan ditt företags tjänster och produkter har? Genom att ta reda på var i värdekedjan miljöpåverkan är som störst kan du identifiera vilka åtgärder som behöver göras för att minska den. Med ökat fokus på minskad klimatpåverkan, resurseffektivitet och ökad cirkuläritet, är det nödvändigt att förstå produkters och organisationers miljöpåverkan i ett helhetsperspektiv. LCA-experterna på IVL Svenska Miljöinstitutet berättar mer om LCA och livscykeltänkande.

  Livscykelperspektivet ingår i ISO14001, miljövarudeklarationer (EPD) och klimatrapportering enligt GHG Protocol och i framtagande av mål enligt SDGer eller Science Based Targets. Målet är en långsiktig produktutveckling i ett helhetsperspektiv.

  På seminariet får du grunderna i LCA-metodiken, förståelse för hur resultaten tolkas och hur du kan implementera ett livscykelperspektiv i din verksamhet.

  Mer information och anmälan på IVL:s hemsida.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra