← Tipsa oss!
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Explorations of Now

Typ: Workshops & seminarium

Startdatum: tis 01 sep 2020

Slutdatum: sön 06 sep 2020

Tid: Hela dagar

Plats: Öland


Konstkollektivet Kultivator på Öland först ut när Explorations of Now drar igång – inleder med samtal med biosfären

Projektet Explorations of Now startades i våras av Kultivator, Cullberg och Institutet för framtidsstudier. Syftet är undersöka hur konst och vetenskap tillsammans kan inspirera till ett ökat samhällsengagemang och utforska utmaningarna i att ställa om till ett hållbart liv i en klimatförändrad värld. Nu drar projektets aktiva höst igång med en rad mötesplatser dit forskare, konstnärer och engagerade från olika berörda fält bjuds in att samverka. Först ut är konstkollektivet Kultivator i Dyestad på Öland som under sex dagar med start 1 september öppnar upp för samtal med biosfären genom en rad workshops. Medverkar gör bland andra konstnärerna Bigert & Bergström, Karin Bolender och Signe Johannessen, biologen Pav Johnsson, jordbrukaren Henric Stigeborn, kocken Jonas Rahm från Kultdjurhuset, studenter från högskolan, 14 dansare från Cullberg, forskare från Institutet för framtidsstudier och hästen Tussan.

I november arrangerar Institutet för framtidsforskning nästa mötesplats i Stockholm och i december blir det Cullbergs tur att arrangera mötesplats i Botkyrka. 2021 väntar en för projektet gemensam, sammanfattande manifestation.

Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra