Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Hur kan media bättre spegla klimatkrisen? Panelsamtal om klimatjournalistiken

  Typ: Digitalt panelsamtal

  Datum 2121-05-06

  Tid: 19.00-20.30

  Plats: https://us02web.zoom.us/j/83103857032


  MEDVERKANDE:
  Erika Bjerström, global klimatkorrespondent SVT
  Peter Alestig, klimatredaktör, DN
  Andreas Gustavsson, chefredaktör Dagens ETC
  Peter Berglez, professor i medie- och kommunikationsvetenskap Jönköpings Universitet

  Välkommen till ett djuplodande samtal om klimatjournalistiken! Vilka problem finns med dagens klimatbevakning, vad beror de på och hur kan medierapporteringen bli bättre?
  ”Världshistoriens största nyhet” har klimatkrisen – med rätta – kallats. De senaste åren har klimatfrågan fått större utrymme i media. Samtidigt kan en artikel om klimatnödläget följas av ett resereportage från korallreven utanför Australien och klimatfördröjare bjudas in på bästa sändningstid. Med daglig erfarenhet av vilket utrymme en annan global kris får, kan vi konstatera att media är långt ifrån att spegla magnituden och det akuta i klimatkrisen.
  Målet är att ha ett lärande, reflekterande samtal som förhoppningsvis gör oss klokare. Moderatorer är Anna Ljungström, redaktör för Supermiljöbloggen, och Ragnhild Larsson, redaktör för Klimatpodden och aktiv i Extinction Rebellion.

  ARRANGÖRER:
  Extinction Rebellion i samarbete med Jordens vänner, Supermiljöbloggen,lokala FridaysForFuture-grupper, Naturskyddsföreningen, Klimatsamling, Klimatklubben, Klimataktion, Klimatriksdagen, Researchers Desk och Fältbiologerna.
  Zoom-länk: https://us02web.zoom.us/j/83103857032

  Varmt välkomna! Det går bra att logga in 10 minuter innan mötet startar. Det kommer inte finnas utrymme för åhörarna att ställa frågor eftersom tiden är begränsad. Seminariet spelas in och kommer finnas tillgängligt på XR’s Youtube-kanal i efterhand.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra