Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Hur påverkar klimatförändringarna framtidens tallrik?

  Startdatum: 2121-03-11

  Slutdatum: 2121-03-11

  Tid: 08:30:00 - 09:45:00


  Att våra matvanor påverkar klimatet är ingen nyhet, men hur är det med klimatförändringarnas påverkan på vad vi kan äta i framtiden? AGFO välkomnar dig till en morgon där vi spanar om framtidens tallrik tillsammans med experter.

  Klimatet sätter förutsättningarna för vad som är möjligt att odla och vilka organismer som kan leva på en viss plats. Eftersom klimatet ständigt förändras är förutsättningarna inte konstanta utan ändras över tid, och nu snabbare än någonsin i och med temperaturökningarna.

  Så vilka grödor kommer att vara möjliga att odla i fortsättningen på våra breddgrader? Och vad kan vi odla i ett allt varmare och blötare klimat, som vi inte  odlar i dag?

  Vilka slags matvaror vi kommer att hitta i butikerna i framtiden och hur den typiska mattallriken egentligen ser ut år 2050, givet klimatförändringarna – det är några av frågorna som vi söker svar på under en spännande morgon. Varmt välkommen!

  Mer information och anmälan på AGFO:s hemsida.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra