Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Jämställdhet – inte enbart en fråga för kvinnor

  Startdatum: 2121-05-21

  Slutdatum: 2121-05-21

  Tid: 12:00:00 - 13:00:00


  Sedan pandemin slog till har jämställdheten i näringslivet gått tillbaka enligt Allbrights rapport “Pandemin backar bandet”. Allt färre kvinnor väljer att starta företag och andelen börsbolag som helt saknar kvinnor i ledningsgruppen har ökat, för första gången på åtta år. Grant Thorntons årliga undersökning “Women in Business 2020” visar å andra sidan att andelen kvinnor i högsta ledningen på medelstora företag ökar trots pandemin. Ökningen är dock endast cirka tio procentenheter på 15 år, vilket innebär att det går för sakta och finns mycket mer att göra.

  I kriser tenderar vi att fokusera på det som anses vara mest akut, vilket innebär en risk för att frågor som jämställdhet lätt hamnar i skymundan. Hur hindrar vi att pandemin backar bandet ytterligare? För att lyckas få till en förändring är det viktigt att företag och organisationer har en plan för jämställdhetsarbetet framåt. Endast då blir det tydligt för alla i organisationen vilken strategi som ska följas och vilka mål som ska uppnås. Företag som inte använder sig av all kompetens, innovations- och drivkraft riskerar att gå miste om en stor potential som är nödvändig för att företag på sikt ska vara konkurrenskraftiga och lönsamma.

  Den 21 maj genomför Dagens industri i samarbete med Grant Thornton ett webbinarium om jämställdhetsarbetet i näringslivet. När majoriteten på ledande positioner idag är män krävs det att männen också är med och leder förändringsarbetet. I ett samtal mellan företagsledare, riskkapitalist, politiker och jämställdhetsexpert diskuteras vikten av att män och kvinnor arbetar tillsammans, att företag har en tydlig jämställdhetsplan, vad som krävs för att öka andelen kvinnor i ledande positioner samt hur vi ökar kvinnligt företagande.

  Vill du diskutera dessa frågor och vägen fram i vårt forum? Varmt välkommen att delta i webbinariet den 21 maj genom att anmäla dig redan idag! Mer information och anmälan på DI:s hemsida.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra