Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Matsystem & resiliens – vad kan vi lära av pandemin?

  Startdatum: 2121-02-03

  Slutdatum: 2121-02-03

  Tid: 13:00:00 - 14:15:00


  HUR KAN VI JOBBA LÅNGSIKTIGT FÖREBYGGANDE FÖR ATT MINSKA SÅRBARHETEN I LIVSMEDELSSYSTEMET?

  VÄLKOMMEN TILL MATLUSTS SEMINARIUM UNDER SCIENCE WEEK!

  Resiliens är ett systems förmåga att hantera förändring och fortsätta utvecklas. Med utgångspunkt i den pågående pandemin, undersöker vi vad vi kan lära oss av forskning om resiliens för hur vi kan bygga långsiktigt hållbara matsystem. 

  My Sellberg är forskare vid Stockholm Resilience Centre och knuten till Södertälje kommun och MatLust genom forskningsanslag. Hon beskriver begreppet resiliens och hur det kan användas för att visa på utmaningar och utvecklingsmöjligheter inom livsmedelsområdet. Vi kommer få exempel på hur pandemin påverkat livsmedelsföretag, och hur de erfarenheter vi gör nu kan användas till att bygga mer motståndskraftig och hållbar matförsörjning.

  Lilliana Stefanovic, doktorand vid Kassel University, berättar från sin forskning där hon bland annat intervjuat människor i Södertälje kommun som på olika sätt arbetar med ekologisk mat. Vilka kunskaper och förhållningssätt finns inom Södertäljes lokala ekologiska livsmedelssystem som kan bidra till utvecklingen av våra matsystem i stort?

  Medverkar gör också Carola Magnusson, grundare och VD på Carolas Eko, och Ola Janheim, VD och delägare på Specialchark. De kommer berätta utifrån sina respektive erfarenheter om hur pandemin tvingat fram förändringar och hur förutsättningarna för deras företag förändrats.

  Vi kommer avsluta seminariet med ett samtal mellan de medverkande med möjlighet för deltagarna att ställa frågor genom chatten.

  En utgångspunkt för seminariet är rapporten What can the COVID-19 pandemic tell us about resilient food systems?https://matlust.eu/aktiviteter/matsystem-resiliens/?fbclid=IwAR2w10eCTjuy9EAKBtstGb9qSU2AWjTOk81GVgMl7Cqh5mv5syKWsJ4AqIE

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra