Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Medveten mat – Grundkurs för dig som arbetar med livsmedel

  Startdatum: 2121-05-10

  Slutdatum: 2121-05-10

  Tid: 13:30:00 - 13:30:00


  Medveten konsumtion anordnar en kurs för dig som arbetar med livsmedel. Kostnad 800 kr/person. Kursen pågår mellan den 10 och 24 maj och genomförs på distans.

  Hållbarhet inom livsmedel relaterar till miljöaspekter som klimatpåverkan, förlust av biologisk mångfald, vattenanvändning, bekämpningsmedel, transporter och avfall. Den ökande medvetenheten kring matens miljöpåverkan har lett till en ökad efterfrågan på mer ekologisk, växtbaserad, närproducerad och säsongsbetonad mat. Mat som oftast är mer hållbar. Denna distanskurs ger dig som arbetar med livsmedel och måltider i offentlig eller privat verksamhet grundläggande kunskaper för att påbörja arbetet med hållbarhet. Under två spännande delkurser får du fakta om de utmaningar vi står inför kopplat till livsmedelsförsörjning och matkonsumtion, men framförallt inspiration och handfasta tips på hur ni kan konsumera mat mer medvetet.

  Genom den första delkursen får du övergripande kunskaper i hur konsumtion påverkar miljö och klimat negativt och hur vi kan äta för att minska de negativa effekterna. Den andra delkursen fokuserar på mat, ger tips och idéer samt lyfter fram goda exempel som du kan inspireras av din egen verksamhet. Med mer medvetna val av livsmedel och den mat som serveras kan vi göra stor skillnad!

  Mer information om kursupplägg och anmälan på Medveten konsumtions hemsida.

   

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra