Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Så kan kommunerna få fart på delningsekonomin

  Startdatum: 2121-06-09

  Slutdatum: 2121-06-09

  Tid: 13:00:00 - 14:30:00


  Välkommen på ett webinarium om delningsekonomi. Att låna, hyra, byta och på andra sätt dela resurser har stor potential att bidra till såväl minskad klimatpåverkan som stora sociala och ekonomiska värden. Fritidsbanker, klädotek, Smarta Kartan och andra plattformar gör det lätt för invånarna att få tag på det de behöver med hjälp av innovativa och resurseffektiva modeller. Men vilka verktyg kan en kommun använda för att stärka delningsekonomin? Och är egentligen inte delningsekonomi mest en storstadsgrej?
  Nu lanserar Karlstads kommun en handbok för hur små och medelstora kommuner kan främja en hållbar delningsekonomi. Henric Barkman, projektledare i kommunens projekt Karlstad delar, som tidigare också forskat om hållbar konsumtion, kommer berätta om handboken. I webbinariet får deltagarna en introduktion till fem ”verktygslådor”, många goda exempel, och nycklar till ett framgångsrikt arbete. Webbinariet hålls i Teams. Du som har anmält dig kommer att få en länk till mötet. Du anmäler dig via länkarna nedan.
  VALBAR WORKSHOP
  Webbinariet avslutas med en valbar workshop där du som deltar får tillfälle att lägga upp en enkel plan för hur ni sätter fart på delningsekonomin i er kommun.
  Båda tillfällena innehåller samma föreläsning och workshop.
  ANMÄLAN
  Det finns två tillfällen att välja mellan.
  Anmälan till webbinariet torsdag 3/6 klockan 9.30-11.00: (sista anmälningsdag 2 juni): https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=45720c988f5b
  Anmälan till webbinariet onsdag 9/6 klockan 13.00-14.30: (sista anmälningsdag 8 juni): https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=b127bbd1c5bf
  Mer information finns i Facebook-eventet.
  MER INFORMATION OM HANDBOKEN
  Vill du ha mer information och länk till handboken? Anmäl det via den här länken: https://www.esmaker.net/nx2/Public/regForm.aspx…
  OM KARLSTAD DELAR
  Karlstad delar är en satsning från Karlstads kommun, med samarbetspartners. Projektet har som mål att utveckla delningsekonomin i Karlstad, samt i små och mellanstora städer. Huvudsyftet är att minska klimatpåverkan och göra det enklare att leva hållbart. Följ vår resa – och häng gärna på!
  Karlstad delar genomförs inom ett nationellt projektet kallat Sharing Cities Sweden och har fått stöd från det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som är en del i satsningen strategiska innovationsområden som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra