Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Techtalk: Ethical design

  Startdatum: 2121-04-13

  Slutdatum: 2121-04-13

  Tid: 12:15:00 - 13:00:00


  SÅ GÖR VI DIGITALISERINGEN MER JÄMLIK

  Hur kan digital och teknologisk design ta hänsyn till individen och utgå från ett feministiskt perspektiv?

  Digitaliseringen kan skapa möjligheter för ett mer inkluderande och jämlikt samhälle. Samtidigt visar flera studier att digitalisering också kan öka ojämlikheter om inte hänsyn tas till sociala kategorier som genus, etnicitet och klass i innovationsprocesser.

  Tara Mehrabi och Sebastian Mohr berättar om några av de fallgropar vi kan landa i när vi försöker skapa lösningar som ska passa alla.

  – Det finns en risk att människor reduceras till siffror om vi lägger stor vikt vid teknologiska och digitala system, men inte lika mycket på sociokulturell kontext, personliga erfarenheter och behov, säger Tara Mehrabi.

  Dessutom får du veta mer om Centrum för genusforsknings pilotstudie som fokuserar på utmaningar tre ofta förbisedda användargrupper kan möta i digitaliseringen av hälso- och sjukvården: Invandrarkvinnor, transpersoner och män från arbetarklassen.

  Mer information och Zoom-länk på Compares hemsida.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra