Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Vilken plast platsar var?

  Startdatum: 2121-06-02

  Slutdatum: 2121-06-02

  Tid: 09:30:00 - 11:00:00


  Arrangör: MatLust – ett EU-projekt som ska stärka en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen genom att kostnadsfritt stötta små och medelstora företag.

  Ämnet har länge varit högt på önskelistan och nu har det blivit dags att vi tar oss an PLAST i livsmedelsförpackningar, och i synnerhet biobaserad plast!
  Välkommen på ett digitalt seminarium som bland annat kommer försöka besvara frågorna: Hur skiljer sig biobaserad plast från fossilbaserad? Vilka är miljönyttorna, vilka är riskerna? Hur kan en livsmedelsföretagare tänka vid val av förpackningsmaterial? Hur ser utvecklingen inom området ut?
  Seminariet inleds med korta presentationer, och sedan är det dags för er deltagare att ställa alla era frågor om plast i livsmedelsförpackningar till denna kompetenta trio:
  ♻️ Anna Fråne, IVL Svenska Miljöinstitutet, kommer sätta in livsmedelsförpackningar och biobaserade plaster i ett systemperspektiv, reda ut begreppsförvirringen kring plaster som betecknas som biobaserade/bionedbrytbara/komposterbara, och förklara skillnaderna mellan drop-in plaster och ”nya” plasttyper som PLA, PBS och PHA.
  ♻️ Elna Hallgard, utvecklingschef på Orkla Foods Sverige AB, kommer berätta hur Orkla jobbar för att få in mer biobaserade förpackningar och trendspana kring hur hon spår att utvecklingen kommer se ut för plast i livsmedelsförpackningar.
  ♻️ Karin Jawerth, produkt- och förpackningsspecialist på Coop Sverige AB, kommer ge en introduktion till material som finns att tillgå idag och ge sina bästa råd om vad man som litet eller medelstort livsmedelsföretag bör tänka på vid materialval.
  DAG: Onsdag 2 juni.
  TID: Kl. 9.30-11.00.
  VAR: Zoom. Anmäl dig så får du en länk i god tid innan vi börjar.
  Mer information i Facebook-eventet.
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra