(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Vinsten för företag att använda Science Based Targets

Startdatum: 2121-01-20

Slutdatum: 2121-01-20

Tid: 08:30:00 - 09:30:00


Arrangör: IVL Svenska Miljöinstitutet

Allt fler företag sätter klimatmål enligt Science Based Targets. Det innebär att man förbinder sig till att vidta nödvändiga åtgärder för att temperaturökningen ska stanna vid 1.5. Det är ett initiativ av CDP, UN Global Compact, WRI och WWF. Det vetenskapliga underlaget är bland annat framtagna av IPCC och IEA. Vi visar hur du som företaget behöver inventera utsläppen i hela din värdekedja och koppla målet till investeringar där ekonomi, genomförbarhet och övriga effekter noga utreds.

Vi går igenom processen hur man:

  • Tar fram klimatmål enligt Science Based Target-metoden för olika områden.
  • Förstå de underliggande strukturerna i Science Based Targets och hur det bland annat kan knytas till globala index och utvärdering av bolagens miljö- och hållbarhetsarbete.
  • Beräknar utsläppen i hela värdekedjan scope 1, scope 2 och de olika kategorierna i scope 3.

Mer information och anmälan på IVL:s hemsida.

Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra