Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Webbinarium med Johan Rockström: Jordens framtid i Antropocen

  Startdatum: 2020-11-25

  Slutdatum: 2020-11-25

  Tid: 18:00:00 - 19:00:00


  I sin föreläsning kommer Johan Rockström kartlägga den senaste forskningen om riskerna för att vi är på väg att passera planetära gränsvärden, och argumentera för behovet av att sätta upp vetenskapligt baserade gränser för ett manövreringsutrymme som håller jordsystemet i ett Holocenliknande jämviktsläge och föreslå utformningen av en planetär förvaltning för en planet i jämvikt.

  Den moderna mänsklig påverkan på jordsystemet har varit mycket omfattande, och den vetenskapliga slutsatsen är att vi gått in i en ny geologisk epok, Antropocen, där mänsklig aktivitet utgör den helt avgörande påverkan. Geologiska lager som utgör referens för Antropocen har genererats under ”den stora accelerationen” av världens industriella utveckling, som påverkar både jordsystemet och den socioekonomiska utvecklingen.

  Mer information i Facebook-eventet samt information och anmälan (obligatorisk) på Kungliga vetenskapsakademiens webbsida.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra