(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Ekologiskt allt populärare i matbutikerna

Foto: EU-kommissionen

Nu pratas det om en unik förändring i kundernas beteende.
Dagens Nyheter rapporterar i dag att efterfrågan på många ekologiska produkter, som frukt, grönsaker och mejerivaror, ökat kraftigt det senaste året.
Exempelvis för Coop står den ekologiska andelen av bananförsäljningen nu för 40 procent, att jämföras med 22 procent för ett år sedan.
Ett annat exempel är Ica som i början av 2012 introducerade ekologiska äpplen i lösvikt. Här har försäljningen ökat med 500 procent sedan dess.
Louise König, hållbarhetschef på Coop, berättar för DN om ytterligare en framgång:
– Vi sålde lika mycket ekologiska gröna vindruvor år 2012 som vi sålde under en vecka förra året.
Enligt DN så ser butikskedjorna förändringen som unik. Tidningen skriver:

Försäljningsökningar i samband med medielarm brukar hålla i sig en kort period. I det här fallet har försäljningskurvan inte vänt tillbaka.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.