Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Polarbröd investerar 100 miljoner i förnybar energi

  Menar att en energiomställning är nödvändig. 

  Bagerijätten som tillverkar nästan 40 000 ton bröd varje år har som mål att ha all sin energi från förnybara källor. I en intervju med Piteå-Tidningen säger bolagets vd Karin Bodin:

  – Jag tror på och vill verka för ett mer hållbart samhälle där vi mer måste använda förnybar energi.

  Polarbröd har bildat bolaget Polarkraft som nu köpt in sig på tre vindkraftverk utanför Mora som ska byggas av vindkraftstillverkaren O2. I och med köpet kommer 85 procent av bageriernas behov av energi och 65 procent av hela koncernens energibehov kunna täckas med förnybar energi.

  Polarkrafts vd Roger Borgeryd förklarar investeringen så här för Piteå-Tidningen:

  – Vi är övertygade om att användningen av kärnkraft inte är hållbar. Det är nödvändigt att genomföra en energiomställning där vi ser att vår investering blir lönsam. Vi går inte efter vad vi vill göra utan vad som är rätt att göra.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.