Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  14 av 16 miljömål kommer inte uppfyllas

  Dagens styrmedel räcker endast till att uppfylla två av dagens sexton miljömål till 2020 enligt en ny rapport från Naturvårdsverket. Målen Skyddande ozonskikt och Säker strålmiljö är de enda som med nuvarande insatser kan nås. Resultatet är en försämring från tidigare, då man har bedömt att endast nio av målen är svåra att nå.

  Årets bedömning är striktare än tidigare år då möjligheten att nå miljömålen hade större tolkningsutrymme. Naturvårdsverket menar att många styrmedel finns på plats men att det helt enkelt går för långsamt.

  – Miljösituationen går att påverka. Framgångsrika satsningar i miljöarbetet och beslut om nya miljöinsatser kommer att kunna återspeglas i mer positiva bedömningar, säger Maria Ågren, generaldirektör för Naturvårdsverket.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!