Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  2010 hittills varmaste året

  Som vi redan skrivit varnade FN:s meteorologiska organisation tidigare för att 2010 skulle bli det varmaste året sedan de regelbundna mätningarna startade 1880. Och nu vet vi med säkerhet att det stämmer. 2010 är tillsammans med 2005 det varmaste årets som uppmätts och temperaturen var högre än det normala för trettiofjärde året i rad. Detta trots extremkylan vi har haft här i norr.

  Hur får man då ihop det? Att det är kallt betyder helt enkelt att det är ännu varmare någon annanstans. Det har även kommit nya rön om att kylan här skulle kunna vara en konsekvens av den globala uppvärmningen. Oavsett om det kommer kunna fastslås eller ej menar många forskare att extremväder går hand i hand med uppvärmningen av klimatet. Kyla i en del av världen är således inget tecken på att den globala uppvärmningen stannat av.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.