Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    BP betalar 7,8 miljarder dollar till oljekatastrofens offer

    Oljebolaget BP som var ansvariga för oljekatastrofen i den mexikanska golfen 2010 ska betala nästan 8 miljarder dollar till tusentals drabbade i området, det blev beslutet efter en uppgörelse sent igår kväll.

    Deep Water Horizon, vid
    katastrofens början

    Kompensationen till de drabbade anländer alltså när två år efter att katastrofen har inträffat, vilket så klart har drabbat många individer hårt. Många tusen personer har därför redan gjort en standarduppgörelse med BP, där de fick en mindre summa pengar mot att de inte stämde BP på mer senare. Men nu har de som klarat av att driva sitt fall vidare alltså fått utdelning till slut.

    Noterbart är att uppgörelsen dock endast handlar om olika individer som drabbats, fortfarande finns många olika processer som pågår där den amerikanska staten, och olika delstater kräver BP på ersättning för skadan de har orsakat. Skadorna för katastrofen har beräknats till så högt som 40 miljarder dollar,  BP har tvingats lägga undan hälften av den summan i en oljefond som ska gå till att städa upp efter katastrofen, men när alla processer är över kan summan mycket väl landa på högre summor än så.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.