Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Svenskt besök i Honduras efter mord på miljöaktivister

    Kabinettsekreterare Annika Söder (S) ska på officiell visit till en rad centralamerikanska länder. I Honduras ska hon prata om mänskliga rättigheter efter morden på flera miljö- och människorättsaktivister.

    Sverige väljer att ta upp situationen för miljö- och människorättsaktivister i Honduras under det första officiella besöket i Centralamerika på tolv år. Detta med anledning av morden på aktivisterna Bertha Cáceres och Nelson García, som SMB skrev om tidigare i mars.

    Bertha Cáceres familj lever under dödhot, och gömmer sig nu på organisationen Aci Participas kontor i Tegucigalpa.

    – President Juan Orlando Hérnandez har militariserat landet. Militärpolisen finns överallt och slår ner alla manifestationer. Han bedriver, enligt mig en terrorpolitik, säger Hedme Castro, som är chef för organisationen, till Svenska Dagbladet (papperupplaga).

    Enligt honduriska medier besöker Söder landet för att prata om finansiella investeringar.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.