Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  350 000 dör av klimatförändringar varje år

  Med endast en vecka kvar av förhandlingar under COP16 presenteras siffror som säger att det varje år dör 350 000 människor till följd av klimatförändringar. 99 procent av dessa är människor som lever i utvecklingsländer och 80 procent är barn under 5 år. Och om inget drastiskt görs så riskerar siffran vara uppe i 1 miljon människor om 20 år.

  Siffrorna är hämtade från en rapport skriven av det Madridbaserade forskningsinstitutet DARA. Vad som också framgår är att inget land kommer att förbli oberört av klimatförändringarna i framtiden, även om det idag är främst utvecklingsländer som drabbas. Bland annat tros hälften av alla ekonomiska förluster ske i industrialiserade länder.

  Vad dessa siffror har för effekt på klimatmötet vet vi inte än. Men du kan lita på att vi på Supermiljöbloggen fortsätter rapporteringen från förhandlingarna under COP16.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.