Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  43 företrädare för öriken kräver högre ambitioner

  Alltmedan havsnivån stiger, till följd av att isar och glaciärer smälter och att temperaturen höjs, blir läget alltmer allvarligt för de länder som ligger lågt över havet. Några av de värst utsatta nationerna är AOSIS, Alliance of small island states.

  Under klimatmötet i Cancún, i Mexiko, går nu företrädare för 43 önationer ut och varnar för att deras länder riskerar att bli historia om inte de industrialiserade länderna höjer ambitionen i klimatförhandlingarna. Deras krav är att hålla temperaturhöjningen till 1,5 grader, istället för det EU och USA föreslår, 2 grader.

  Konsekvenserna av att havsnivån stiger är, förutom stora ekonomiska förluster, infrastruktur som raseras, stora landmassor som dränks och grundvatten som förorenas. Helt enkelt faktorer som gör det möjligt att bo där.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.