Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  500 MW solkraftspark satsar på att bli störst i sydvästra Afrika

  En solkraftsanläggning som satsar på att bli den största i Västafrika börjar i januari byggas i Namibia. Bygget som beräknas vara klart 2013 ligger på 500 MW. Det finns planer på att eventuellt, med hjälp av vindkraft, öka upp till det dubbla.

  Solkraftsparken är placerad nära huvudstaden Windhoek och kan bli viktig för utvecklingen i Nambia. Idag är landet till stor del beroende av import av kol från grannländerna Sydafrika och Botswana och brist på kol har ansträngt landets ekonomi. Projektet skulle kunna ge den namibiska regeringen, som kontrollerar verktyget för att använda el från projektet, nya möjlighet att bygga vidare på förnyelsebar el producerad i det egna landet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.