Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  600 nya arter hotas av regnskogsskövling på Madagaskar

  Sedan 1999 har det pågått ett intensivt artletande på Madagaskar, ön med den stora biologiska mångfalden och många unika arter. Flera av arterna är endemiska och finns bara just här. DN skriver:

  Bland de nya växterna återfinns Tahinapalmen, som kan bli 18 meter hög. Dess livsförlopp är unikt – i mitten av trädets krona sitter en enorm blomställning och när denna blommat och frukterna spridits kollapsar trädet och dör.

  En WWF-rapport som släpptes nyligen beskriver att över 600 nya arter har hittats på Madagaskar mellan 1999 och 2010. Men samtidigt som det är glädjande siffror kvarstår faktum att de nya och befintliga arterna på Madagaskar är starkt hotade. 90 % av regnskogarna har skövlats och tjuvjakt är vanligt.

  Sedan militärkuppen 2009 har den nya presidenten, förre DJ:n Andry Rajoelina, inte tagit lika stort ansvar för att skydda Madagaskars unika flora och fauna som den förre presidenten Marc Ravalomanana. Skövlingen och tjuvjakten har snarare ökat och ses som ett sätt att finansiera landets statsapparat.


  Länk till WWFs pressmeddelande om rapporten.

  Bilder:
  Nyupptäckt kameleont (© Louise Jasper / WWF-Madagaskar) och Muslemur (© Jörn Höhler / WWF-Madagaskar).

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.