Bland de nya växterna återfinns Tahinapalmen, som kan bli 18 meter hög. Dess livsförlopp är unikt – i mitten av trädets krona sitter en enorm blomställning och när denna blommat och frukterna spridits kollapsar trädet och dör.
En WWF-rapport som släpptes nyligen beskriver att över 600 nya arter har hittats på Madagaskar mellan 1999 och 2010. Men samtidigt som det är glädjande siffror kvarstår faktum att de nya och befintliga arterna på Madagaskar är starkt hotade. 90 % av regnskogarna har skövlats och tjuvjakt är vanligt.
Sedan militärkuppen 2009 har den nya presidenten, förre DJ:n Andry Rajoelina, inte tagit lika stort ansvar för att skydda Madagaskars unika flora och fauna som den förre presidenten Marc Ravalomanana. Skövlingen och tjuvjakten har snarare ökat och ses som ett sätt att finansiera landets statsapparat.
Länk till WWFs pressmeddelande om rapporten.
Bilder:
Nyupptäckt kameleont (© Louise Jasper / WWF-Madagaskar) och Muslemur (© Jörn Höhler / WWF-Madagaskar).

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till