Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  660 miljarder dollar till fossilindustrin år 2020

  De globala subventionerna till fossilindustrin riskerar att öka med hundratals miljarder den kommande tioårsperioden om inget görs, det varnade internationella energiorganet (IEA) för i veckan.

  Enligt IEA:s beräkningar går i dagsläget runt 400 miljarder dollar årligen i bidrag till fossilindustrier världen över. Framförallt är det oljeproducerande länder som subventionerar hårt, men även USA har stora subventioner, trots att de är världens största oljeimportör sen många år. Ökningen ser ut att ske, trots att flera stora länder, inklusiva Kina och Indien rör sig i en progressiv riktning och minskar sina subventioner. Skulle subventionerna nå 660 miljarder dollar så skulle det motsvara 0,7 % av den globala BNP. Tänk om de pengarna hade gått till omställning istället, då hade det börjat hända saker.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.