Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Aktivister kvar på området – Ek i krismöte

  Under gårdagen inledde Greenpeace en aktion mot kärnkraftverken Forsmark och Ringhals. 70 aktivister tog sig in i kärnkraftverken för att visa på den låga säkerheten. Nu visar det sig att några aktivister fortfarande är kvar på Forsmark, mer än 30 timmar efter att aktionen inletts. Miljöminister Lena Ek har kallat till ett krismöte. 

  Två Greenpeace-aktivister cyklar omkring inne på Ringhals

  I morse framkom att en av aktivisterna som tog sig in på Ringhals inte blev upptäckt av polisen. När hon till slut överlämnade sig själv hade hon befunnit sig på kärnkraftverket i 27 timmar. Senare under dagen har det visat sig att hon inte var ensam. På Forsmark är två aktivister fortfarande oupptäckta – de är kvar på området. De har nu befunnit sig där i mer än 30 timmar.

  – Vi är flummiga miljöaktivister men kan trots det spatsera fritt inne på området. Det är ofattbart för mig, säger en av de kvarvarande aktivisterna Rasmus Törnqvist till Expressen.se.

  Miljöminister Lena Ek, som igår reagerade med ilska över den låga säkerheten på kärnkraftverken, har nu kallat till ett krismöte med de bolag som ansvarar för kärnkraftverken.

  – Hon ska diskutera säkerhetsfrågor, och givetvis också det som har hänt, säger Erik Bratthall, pressekreterare åt Lena Ek till Expressen.

  Mötet pågår just nu.

  UPPDATERING: Inga nya besked gavs av miljöminister Lena Ek under en presskonferens som hölls direkt efter mötet. Det besked som gavs var att hon skulle kalla till ett nytt möte och att de nu ska analysera vad som har hänt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!