Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Aktivister stoppade valjakt

  Japan har tvingats avbryta den årliga valjakten vid Antarktis, enligt the Guardian. Detta efter att aktivister från gruppen Sea Shepherd lyckats störa valfiskarnas skepp.

  Japan hade planer på att döda över 900 valar men har hittills i år bara lyckats fånga mellan 30 och 100 stycken. Peter Hammarstedt, talesperson för Sea Shepherd säger till ABC News Australia att årets valkampanj är den mest lyckade hittills.

  Japan är ett av tre länder som fortfarande jagar val. De övriga är Norge och Island. Sverige har nyligen kritiserats av miljöorganisationer som WWF för att man i internationella förhandlingar driver linjen att valjakt ska tillåtas.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.