Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Alliansen överväger dra in stöd till sol-el

  Produktionen av el från solceller i Sverige har länge överlevt på grund av statligt ekonomiskt stöd. Nu överväger regeringen att dra in stödet.

  Ekot rapporterar:

  Runt om i världen har jättelika satsningar på solel tagit fart – bland annat planeras ett stort projekt i Sahara-öknen som ska förse Europa med el. Det så kallade The Desertec Industrial Initiativ. Men i Sverige handlar det om mikroprojekt och det här har tagit fart med hjälp av ett generöst bidragssystem. Men nu är det ovisst hur det blir med bidragen i framtiden, säger Daniel Johansson som är statssekreterare på Näringsdepartementet.

  – Det kommer nya pengar nästa år – och fortsättningen kan jag inte ge besked om ännu. Men regeringen jobbar med frågan, säger Daniel Johansson

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.