Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Alliansen presenterar anslag till infrastruktur

  På en presskonferens presenterade alliansen idag sina anslag för infrastrukturen i sin höstbudget. Totalt avsätter de en summa om fem miljarder till väg och järnvägväg – en summa som är högre än förväntat, men ändå inte tillräcklig.

  Av de fem miljarder som avsetts för åren 2012-2013 ska 3,6 gå till järnvägen och resterande summa till vägnätet. Viktigt att notera är att pengarna till järnvägen ska användas till underhåll. De väljer alltså inte att satsa på nyinvesteringar som skulle hjälpa kapacitetsbristen. Tillsammans med tidigare anslag blir resultatet för åren 2012-2013 7 miljarder till järnvägen och 11 miljarder till vägar, skriver moderaterna i ett pressmeddelande.
  På presskonferensen nämndes även tidigare ”satsningar” av alliansen. Satsningar som i själva verket visat sig vara återställare efter att de tidigare dragit ner anslagen till järnvägen. Något som fick före detta ordförande för Sj att i taket. Kritiken mot alliansens järnvägspolitik har annars allt som oftast varit svidande.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.