Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Alliansen skär ner rejält på klimatanpassning

  Anpassningen till klimatet slår mot kommuner och landsting

  Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om att åtgärderna för att anpassa Sverige till ett varmare klimat med mer extremt väder kostar mer och mer. Nu framgår det att Alliansen trots detta sänker anslagen till klimatanpassning i budgeten de kommande åren.

  I kommunerna och landstingen är klimatförändringarna redan en realitet. Översvämningar som kommer till följd av klimatförändringar blir allt svårare att hantera, mycket på grund av ett föråldrat avloppssystem som skriker efter renoveringar. Men många kommuner och landsting saknar idag resurserna för dessa typ av anpassningsåtgärder.

  Enligt branschorganisationen Svenskt Vatten behöver kommunerna fördubbla sina investeringar, vilket handlar om en summa på över 200 miljarder kronor de kommande 25 åren.

  I detta svåra läge väljer regeringen alltså att skära ner på anslagen till klimatanpassning. Anslagen ligger kvar på samma nivå fram till 2015 (sid 14). Därefter försvinner de nästan helt år 2016 (!). Enligt följande diagram:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.